Recept på fullkornspizza

Söndag idag. Föräldrarna kom hem från Tyskland och ville ha pizza till middag, inga problem sa jag! ^^ 
Här är ett recept på fullkornspizza som är sjukt god! Jag älskar den här degen! Magen känns inte tung som med vanlig pizza, och det är ju degen och osten som är det onyttiga ;)

Receptet:
1/2 pkt jäst
2 dl mjölk
1 msk olja
1 nypa salt 
4 dl siktad dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl

Gör så här:
Värm mjölken, tillsammans med oljan och saltet, fingervarmt. Smula jästen. Häll lite av mjölkblandningen över jästen och lös upp den, tillsätt sedan resten. I med mjölen och knåda tills degen släpper bunken (lite extra dinkelmjöl kan behövas om degen är för lös). 
Låt jäsa i 1 timme. 
Kavla degen och bred ut den på en mjölad plåt. 
Lägg på den topping som du vill ha (inte för mycket ost nu bara ;)) på pizzan, grädda sedan mitt i ugnen i 7-8 minuter på 225 grader C. 
Servera och njut!! 

Degen är färdigjäst och redo för plåten! :)

Idag gjorde jag dubbel sats eftersom degen förra gången var lite tunn, men den var lite för tjock idag. Så nästa gång ska jag göra 1 1/2 sats. Hur mycket deg ni bör göra beror på storleken på ugnen och plåten så har ni en liten ugn/plåt räcker der med en sats. Men allvarligt, prova den här degen! Ni kommer inte ångra er ^^ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0