Recept på fullkornspizza
Söndag idag. Föräldrarna kom hem från Tyskland och ville ha pizza till middag, inga problem sa jag! ^^
Här är ett recept på fullkornspizza som är sjukt god! Jag älskar den här degen! Magen känns inte tung som med vanlig pizza, och det är ju degen och osten som är det onyttiga ;)
Receptet:
1/2 pkt jäst
2 dl mjölk
1 msk olja
1 nypa salt
4 dl siktad dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
Gör så här:
Värm mjölken, tillsammans med oljan och saltet, fingervarmt. Smula jästen. Häll lite av mjölkblandningen över jästen och lös upp den, tillsätt sedan resten. I med mjölen och knåda tills degen släpper bunken (lite extra dinkelmjöl kan behövas om degen är för lös).
Låt jäsa i 1 timme.
Kavla degen och bred ut den på en mjölad plåt.
Lägg på den topping som du vill ha (inte för mycket ost nu bara ;)) på pizzan, grädda sedan mitt i ugnen i 7-8 minuter på 225 grader C.
Servera och njut!!

Degen är färdigjäst och redo för plåten! :)
Kommentarer
Trackback